english french dutch german spanish
 Appartementen   Reisgids Barcelona   Agenda of Activities   Low cost luchtvaartmaatschappijen   Reservatie en aankomst / FAQ   Condities   Contacteer ons 
BARCELONA LEREN KENNEN

Om de echte middeleeuwse sfeer van Barcelona te proeven raad ik u aan te gaan wandelen in de gotische wijk (Barrio Gótico) in de buurt de kathedraal, het Palau Reial en de gebouwen die tot op de dag van vandaag de zetel van de overheidsinstellingen zijn: el Ayuntamiento (het stadhuis) en het paleis van de Generalitat de Catalunya.

Van hieruit kan u zich naar de Ribera-wijk begeven waar zich het museum van Picasso en de prachtige gotische kerk van Santa Maria del Mar bevinden. Wat verderop ligt het park de la Cuitadella, met het Parlement van Catalonië, de zoo en verschillende musea. Vlak daarachter, aan de kustlijn, bevindt zich la Barceloneta, een zeemanswijk van in de 18e eeuw met aangename restaurants waar u uitstekende visspecialiteiten kan degusteren.

Maak zeker ook wandeling langs de Ramblas, gesierd door de opera van Barcelona, el Gran Teatre del Liceu, waar u de verschillende bloemenstalletjes en dierenkraampjes kan bewonderen samen met de typische kiosken met dagbladen, tijdschriften en boeken. Overdag of ‘s nachts, de Rambla bewaart zijn unieke sfeer, en als u over wat tijd beschikt dan zult u zien dat de mensen naar gelang het uur van de dag veranderen. Bij de beneden-Rambla (kant van de Plaça Reial) en in de zijstraten bevinden zich allerlei soorten restauratiegelegenheden.

Al onze appartementen hebben een unieke decoratie en zijn gelegen in centrale en dichtbij toeristische attracties van de stad. Deze vakantie woningen werden hiervoor speciaal geselecteerd

In de 19e eeuw kende de stad een periode van groei dankzij de toenmalige industrialisatie. De omliggende dorpen werden verenigd door het stedebouwkundige plan van Ildefons Cerdà dat ook gekend is als het Eixample, vol met winkels en kunstgalerijen. Het loont zeker de moeite te gaan wandelen langs de Paseo de Gracia, waar u de kans heeft om prachtige art-deco gebouwen te bewonderen nabij het kruispunt met de straat Aragon. Een beetje hogerop heeft u ook nog La Pedrera, het gebouw met de golvende façade gebouwd door Gaudí. Verder aan de rand van het Eixample ligt de tempel van de Sagrada Familia, een prachtige nog onafgewerkte katedraal van dezelfde architect en ook het park Güell, een ander meesterwerk van Antoni Gaudí, mag u zeker niet vergeten te bezoeken.

De meer begoede buurten zoals de wijk Pedralbes, die een mooi gotische klooster omgeven door een kleine muur herbergt, zijn gelegen aan de voet van de Sierra de la Collserola en van de Tibidabo-berg waarop zich een pretpark bevindt. Men bereikt dit pretpark en de top met de tramvia blau, een antieke tram, en een bergtreintje.

Op de Montjuïc, de andere berg van de stad, aan de kust, vindt u naast aangelegde tuinen en parken ook verschillende interessante musea zoals de Fundació Miró en het Museu Nacional d’Art de Catalunya, de installaties van de Olympische Spelen, het oude stadion en het Palau van Sant Jordi en daarnaast ook het Poble Espanyol met reproducties van typische gebouwen uit heel Spanje.

De oude haven werd gerenoveerd en is nu een van de grootste stedelijke ludieke ruimten. Een zone van bars en restaurants die verderloopt via Barceloneta tot de nieuwe haven (El Puerto Olímpico) en de Villa Olímpica, en die bewaakt wordt door twee wolkenkrabbers.

Barcelona is gedurende het hele jaar een stad vol leven met intense culturele, commerciële en sportieve activiteiten: concerten, opera, theater, tentoonstellingen, goede restaurants, internationale beurzen, winkels, kunstgalerijen. Barcelona, één van de grote Europese steden verdient zeker en vast een bezoek,… en wanneer u haar een beetje kent komt u zeker en vast nog eens terug.

Zoekt u logies voor een redelijke prijs in Barcelona? Zoekt u een alternatieve, aangenamere manier om te genieten van de stad met een service evenwaardig aan een hotel maar met meer intimiteit en meer ruimte, en een “thuisgevoel”van een eigen appartement?

Onze appartementen zijn perfect voor uw vakantie, werk- of beursbezoek aan Barcelona


MUSEA
 
Museo de arte contemporánea de Barcelona MACBA
Plaça dels Angels
tel: 93 412 08 10
Dinsdag gesloten inkom 4,21€
 
Museo nacional de arte de Cataluña MNAC

Palacio nacional-Montjuïc
tel: 93 622 03 75
Maandag gesloten inkom 3,01-5,41€
 


Centro de cultura contemporánea de Barcelona CCCB
Montalegre,5
tel: 93 306 41 00
Maandag gesloten inkom 3,61€

 
Museo Barbier-Mueller de arte Precolombino

Montcada 12-14
tel: 93 268 39 38
Maandag gesloten inkom 3€
 
Museo de Arte moderno del MNAC

Parc de la Cuitadella
tel: 93 319 57 28
Maandag gesloten inkom 3,01-5,41€
 
Museo Picasso

Montcada 15-19
tel: 93 319 63 10
Maandag gesloten inkom 3,61-4,81€
 
Museo de la historia de la cuidad

Plaza del Rei
tel: 93 315 11 11
Maandag gesloten inkom 3,01€
 
Museo Maritimo
Avenida Drassanes
tel: 93 318 32 45
Maandag gesloten inkom 4,81€
 
Museo de la historia de Cataluña

Plaza Pau Vila 3
tel: 93 225 47 00
Maandag gesloten inkom 2,10-3,01€
 
Museo de la Ciencia
Teodor Roviralta 55
tel: 93 212 60 50
Maandag gesloten inkom 3,01€
 
Museo FC Barcelona

Avenida A Maillol acceso 7
tel: 93 496 36 00
Inkom 2,85€

© SPAINFLAT 2005 España

Nota Legal | Politica de Privacidad | Mapa Sitio | Links

Tourist Apartments / Flats in Spain | Appartements / location pour des GROUPES (� p d 6 pers) | Appartementen klasse toerist in Spanje |

Appartments / Touristenwohnungen in Spanien | Apartamentos / pisos en España | Appartements / location plages, balnéaire et montagne