Appartementen   Toeristische Informatie   Agenda of Activities   Low cost luchtvaartmaatschappijen   Condities   Contacteer ons 
Toerristische Informatie
1. VRAGEN EN ANTWOORDEN (FAQ)
    1.1. Hoe werkt onze zoekmachine en hoe reserveert u uw vakantieverblijf?
    1.2. De reservering
    1.3. De aankomst
    1.4. De waarborg
    1.5. Extra kosten
    1.6. Het verblijf
2. PRAKTISCHTE TOERISTENINFORMATIE
    2.1. Wat u moet weten
    2.2. Waar je vakantie doorbrengen?
    2.3. Nationale Parken
    2.4. Spanje op een andere manier ontdekken
    2.5. Sport en vrije tijd
    2.6. Kortingen
3. INFO OVER DE COSTA'S

1. VRAGEN EN ANTWOORDEN: WERKWIJZE EN ENKELE TIPS

1.1. Hoe werkt onze zoekmachine en hoe reserveert u uw vakantieverblijf?
 • Wanneer u een zoekopdracht realizeert zal u een lijst van appartementen te zien krijgen die beantwoorden aan uw zoekcriteria, indien u dan op een van deze appartementen klikt, kan u naar een meer gedetailleerde beschrijving gaan.
 • Elk appartement heeft zijn eigen referentienummer dat u kan noteren terwijl u zoekt en daarna kan u uw voorgeselecteerde appartementen op die manier snel terugvinden
 • Wanneer u het appartement heeft gevonden dat u het best bevalt, kan u direct met de eigenaar contacteren , per email
 • Elke eigenaar heeft zijn eigen manier van werken om de reservering aan te nemen. Normaal gezien zal u gevraagd worden van 20 tot 50% van het totaal van het verblijf op voorhand te betalen en per email zal hij de ontvangst bevestigen. Vaak wordt ook een waarborg gevraagd bij aankomst, die u zal teruggegeven worden op het eind van uw verblijf.
 • Consulteer de annulatievoorwaarden bij de eigenaar.
 • Informeer de eigenaar tijdig in verband met uw aankomsttijd.
 • De eigenaar of zijn vertegenwoordiger moet u een telefoonnummer ter beschikking stellen voor het geval er een probleem zou zijn tijdens uw verblijf. Wacht alsjeblief niet tot bij het vertrek als u een vraag of probleem zou hebben! U moet genieten van uw vakantie!
1.2. De reservering
 • Indien u wenst kan u reserveren door 20% tot 50% van de kosten van uw verblijf te betalen via overschrijving ( afhankelijk van de eigenaar). Dit bedrag zal later afgetrokken worden van het eindbedrag dat u aan de eigenaar betaalt bij uw aankomst.
 • Eens de betaling ontvangen hebben zendt de eigenaar u een confirmatie van de reservering van het appartement van uw keuze.
1.3. De aankomst
 • Na uw reservering zal u een email met de bevestiging ontvangen met de nodige informatie voor uw aankomst. U ontvangt een email met het exacte adres van het appartement en u informeert de eigenaar over het exacte uur van aankomst.
 • De eigenaar zal u in het appartement rondleiden en u betaalt hem het resterende bedrag van uw verblijf in contanten bij uw aankomst.
 • Wij vragen u de eigenaar op de hoogte te houden indien uw reis enige vertraging zou oplopen en dit te bevestigen na uw aankomst en de afhaling van uw baggage in de luchthaven.
 • U kan over uw verblijf beschikken vanaf 16h. De eigenaar zal in de mate van het mogelijke het appartement vroeger tot uw beschikking stellen naargelang het uur van uw aankomst.
 • Opgelet: indien u aankomt na 21h �s avonds kan er een toeslag aangerekend worden van 20€ voor verplaatsingskosten van de eigenaar of de persoon die u de sleutels overhandigt.
1.4. De waarborg
 • De eigenaar of de verantwoordelijke zal u vragen een contract te ondertekenen waarin u zich verbindt een verantwoordelijke houding aan te nemen tijdens uw verblijf om mogelijke schade aan meubilair te beperken. In specifieke gevallen zal de eigenaar u vragen een waarborg in geld te geven (indien dit zo is, wordt dit aangeduid bij de beschrijving van het appartement) die u zal teruggeven worden bij uw vertrek.
1.5. Extra kosten
 • Er zijn geen extra kosten voor uw verblijf. Kosten van electriteit, water en gasverbruik zijn inclusief in de prijs. Ook de kosten voor de eindschoonmaak zijn inbegrepen tenzij anders aangegeven
1.6. Het verblijf
 • De eigenaar voorziet u van beddegoed, badhanddoeken en keukengerei, dat vanzelfsprekend eigendom van het appartement blijft.

Wij wensen u alvast een prettige vakantie!

Het SpainFlat team

SPAINFLAT is een promotiemedium / publiciteitsmedium voor vakantiewoningen, wij zijn geen tussenpersonen.

Om veiligheidsredenen is het exacte adres van de vakantiewoningen niet zichtbaar op de website. De eigenaar zal u alle nodige informatie ter beschikking stellen.

In géén enkel geval heeft de klant ( toerist) het recht om schadevergoedingen te eisen aan SpainFlat, noch in geval van annulatie van de eigenaar, noch in het geval dat de vakantiewoning niet aan de verwachtingen voldoet omdat de beschrijving incorrect was, noch in het geval van het niet voldoen van de netheid van de woning, noch in geen enkel ander geval.

2. PRAKTISCHTE TOERISTENINFORMATIE

2.1. Wat u moet weten

2.1.1. Urgenties
noodgevallen tel 112
Medische ongevallen tel 062

2.1.2. Banken
De openingsuren van de banken zijn van 0830 tot 14 uur van maandag tot zaterdag, in de zomer enkel van maandag tot vrijdag, sommige banken zijn open op donderdagnamiddag.

2.1.3. Kredietkaarten
In geval van diefstal of verlies van uw kredietkaart, verwittig zo snel mogelijk uw bank of de volgende telefoonnummers
Visa/Mastercard : tel 91 362 62 00
American Express : tel 91 572 03 03
Eurocard : tel 91 519 60 00
Club tel 91 547 40 00

2.1.4. De Post
De openingsuren van de postkantoren ( Oficina de Correos ) is van maandag tot vrijdag van 0830 tot 1430h en zaterdag van 0930 tot 13h. Postzegels kan men ook verkrijgen in �Estancos� winkels waar men tabakswaren verkoopt.

2.1.5. Telefoon
Algemene telefooninformatie tel 11888 of 11811
Intenationale telefoonnummers tel 11825
Er zijn twee soorten telefooncabines, ofwel werken ze met munten ofwel met kaarten (telefoonkaarten of kredietkaarten) Telefoonkaarten worden verkocht in Estancos of in Correos ( de post)

2.1.6. Pers en Televisie
In Spanje verschijnen wel een honderdtal dagbladen. Tussen de belangrijkste bevinden zich El Pais, ABC, El Mundo y La Razón en in Catalonië La Vanguardia en El Periodico.
Er zijn verschillende televisiezenders, private en publieke. Televisión española heeft 2 kanalen en de zenders van de autonome gemeenschappen behoren ook tot de publieke categorie. De nationale private zenders zijn Tele 5, Antena 3 en de betaalzender Canal+

2.1.7. Winkels
In het algemeen zijn de openingsuren van 10 tot 14u en van 17 tot 2030u hoewel er steeds meer winkels zijn (vooral superstores of van grote winkelketens) die over de middag niet sluiten. De sluitingsdag is zondag.

2.2. Waar je vakantie doorbrengen?
Een land van tegenstellingen
Spanje vormt een brug tussen twee continenten en verleidt je met een oneindig aantal natuurlijke attracties, een kuststrook met grote stranden met fijn zand, verborgen baaitjes of afgebroken rotsformaties, een reliëf dat zeer gevariëerd is met hoge toppen en prachtige valleien, en in het centrum enkele vlakten met een oneindige horizon .

2.2.1. De Mediterraanse kusten
Spanje heeft verschillende toeristische trekpleisters of vakantiedorpen, enkele zijn zelfs wereldbekend. De mediterraanse kusten ontvangen in de zomerperiode een groot aantal binnen- en buitenlandse toeristen.
Een vakantiewoning, appartementen, villa, huurauto, vakantiehuisje aan de Spaanse kust of een plattelandswoning in het binnenland van Spanje in Girona, Barcelona, Castellon, Valencia, Lleida, Huesca, Zaragoza, Teruel, Navarra, Guipuzcoa, Alava, La Rioja, Vizcaya, Asturias, Leon, Palencia, Valladolid, la Coruña, Lugo, Pontevedra, Orense, Zamora, Segovia, Salamanca, Avila, Madrid, Caceres, Toledo, Soria, Guadalajara, Cuenca, Badajoz, Cuidad Real, Cuenca, Albacete, Alicante, Murcia, Huelva, Sevilla, Cordoba, Jaen, Granada, Malaga, Cadiz, Almeria , U vindt zeker wat bij SpainFlat!

2.2.2. De Costa Brava ,
met haar gebroken kustlijn, met mooie baaitjes en talrijke levendige dorpjes is een zeer gewaardeerde bestemming.Dankzij de nabijheid met de Franse grens komen hier zeer veel buitenlandse toeristen.
Een vakantiewoning, appartementen, villa, huurauto, vakantiehuisje, plattelandswoning in Spanje en in Cadaques, Rosas, Empuries, L'Estartit, Pals, Palafrugell, Calella, Playa de Aro, Lloret de Mar, Tossa, de Mar, Blanes , U vindt zeker wat bij SpainFlat!

2.2.3. De kust van Levante ,
met zijn lange en brede zandstranden, ontvangt een groot aantal toeristen. Dicht bebouwd kan zij rekenen op talrijke en geanimeerde vakantiecentra zoals Benidorm, Cullera of Gandia. Hier vindt men ook vooral Spaans familietoerisme want heel veel Spanjaarden hebben hier een tweede woning.
Een vakantiewoning, appartementen, villa, huurauto, vakantiehuisje, plattelandswoning in Spanje en in Valencia, Cullera, Gandia, Oliva, Xativa, Jativa, Villamarchante , U vindt zeker wat bij SpainFlat!

2.2.4. De Costa del Sol ,
vooral het deel tussen Málaga en Estepota, het beroemdste stuk is een aaneenschakeling van urbanisaties met luxewoningen en villa's en golfterreinen. Marbella is de parel van deze kust die ook het grootste aantal sterren van de internationale jetset herbergt.
De andere dorpen en localiteiten van de Costa del Sol en Andalusië zijn ietwat rustiger en kennen vooral en nationaal toerisme.
Een vakantiewoning, appartementen, villa, huurauto, vakantiehuisje, plattelandswoning in Spanje en in Torremolinos, Malaga, Marbella, Estepona, Fuengirola, Nerja, Mijas, Benalmadena , U vindt zeker wat bij SpainFlat!

2.2.5. De Balearen ( Balearische eilanden)
zijn ook zeer bekende toeristencentra. Tegenover de rust van Menorca staan Mallora en Ibiza die een groot aantal spaanse en buitenlandse toeristen ontvangen, vooral Duitsers, die overdag van de schoonhied van de eilanden genieten van �s nachts van zijn ongelooflijke feesten.
Een vakantiewoning, appartementen, villa, huurauto, vakantiehuisje, plattelandswoning in Spanje en in Alcudia, Palma de Mallorca, Cala Ratjada, Cala Millor, Cala Blava Brava, Pollensa, Valldemossa , U vindt zeker wat bij SpainFlat!

2.2.6. De Cantabrische Kuststrook :
langs de volledige Cantabrische kust , van Baskenland tot Galicië vindt men verschillende zomer verblijfplaatsen. In het algemeen vind je er meer Spaanse toeristen die behalve zon en strand ook een meer gevarieerde vakantieofferte zoeken. Het minder hete klimaat bevordert ook uitstappen en culturele activiteiten. San Sebastian en Santander bvb zijn behalve prachtige steden ook senioriale zomerverblijfplaatsen met een lange traditie. Behalve op enkele plaatsen heeft de kust in het noorden van Spanje ook niet zo veel te lijden gehad onder de vastgoedspeculatie zoals de middellandse zeekust, en heeft ze daaardoor ook beter haar schoonheid weten te bewaren
Een vakantiewoning, appartementen, villa, huurauto, vakantiehuisje, plattelandswoning in Spanje en in San Vicente de la Barquera, Comillas, Santander, Lloredo, Laredo, Ubiarco , U vindt zeker wat bij SpainFlat!

2.2.7. De Canarische Eilanden
zijn een andere belangrijke toeristische bestemming niet zozeer in de zomer maar vooral in de winter wanneer het koud is inde rest van Europa. Hoogseizoen op de Canarische eilanden is van 1 november tot 30 april. De belangrijkste toeristische centra bevinden zich in het zuiden van Gran Canaria, ( mas Palomas, Playa del Ingles, Playa de San Augustin) en op Tenerife (playa de las Americas) en in het noorden van Tenerife ( Puerto de la Cruz)
Een vakantiewoning, appartementen, villa, huurauto, vakantiehuisje, plattelandswoning in Spanje en in Las Palmas, Maspalomas, playa del Ingles , Santa Cruz de Tenerife, Playa , Puerto de la Cruz, playa de las Americas, U vindt zeker wat bij SpainFlat!

2.3. Nationale Parken


Spanje, een land dat een brug vormt tussen twee continenten, heeft een grote milieurijkdom. Kuststroken, sparrenbossen, hoge berggebieden, woestijnen en typsiche mediterraanse bossen zijn enkele van de vele gezichten van de spaanse natuurrijkdom.
De nationale parken beschermen de zones met de grootste ecologische interesse om hun verdwijning te verhinderen. Het doel van deze parken is deze natuurzones te beschermen omwille van hun flora of fauna en de bezoeken aan deze zones te controleren en zo de verslechtering van deze ruimten te verhinderen. Spanje heeft 13 nationale parken.

2.3.1. Bergparken
Parque Nacional de los Picos de Europa (Covadonga)
Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido (Huesca)
Parc Nacional de Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Lleida)
Sierra Nevada
El Parque Nacional de Cabañeros (Toledo)

2.3.2. Parken van vochtige gebieden
Tablas de Daimiel (Almagro)
Parque Nacional de Doñana (Costa de la Luz)

2.3.3. Zee-land parken
Cabrera archipiélago (Baleares)

2.3.4. Parken op de Canarische eilanden
Parque Nacional del Teide (Tenerife)
Caldera de Taburiente (La Palma)
Timanfaya (Lanzarote)
Garajonay (La Gomera)

2.4. Spanje op een andere manier ontdekken

Toerisme met kinderen
Er zijn veel verschillende bestemmingen waar men met kinderen naartoe kan, hierna volgen enkele voorbeelden, waar de allerkleinsten zonder een aangename vakantie kunnen beleven
Kinderen en volwassenen hebben de mogelijkheid om opwindende en interessante dagen te beleven in één van de vele themaparken / pretparken in Spanje. Port Aventura (dichtbij Tarragona), Warner Bros Park (in de buurt van Madrid), Terra Mítica (Benidorm), en Isla Mágica (Sevilla). In Madrid bevindt zich één van de grootste attractieparken van Spanje.
Verspreid over de hele Spaanse geografie, zijn er verschillende dierenparken , zoals het Parque Nacional de Cabárceno (dichtbij Santander) Prachtige zoo's (oa Madrid) en de aquaria van Valencia, Barcelona, Madrid, Donostia ( =San Sebastián) , O Grove in de Rias Bajas) waar de allerkleinsten prachtige momenten kunnen beleven.
Op de Canarische eilanden bestaan er verschillende temaparken gewijd aan de vogels en andere dieren: het Parque ecológico de Las Aguilas del Teide, Loro Parque en het Cactus & Animal Park (alledrie op Tenerife), Palmitos Park (Gran Canaria) Tropical Park ( Lanzarote) .
Langs de Spaanse kust, vooral langs de mediterraanse kant zijn er verschillende Aquaparken waarvan men de hele zomer kan genieten.
Er zijn ook interactieve wetenschaps musea (museos interactivos de la ciencia) er zijn er oa in Valencia, Granada, La Coruña, Valladolid, Barcelona� die ook een interessante optie kunnen zijn om te bezoeken met de kinderen.
Een bezoek aan het Parque Minero de Minas de Riotinto ( Huelva) met zijn toeristische treintje door de mijnen geeft je de kans om de fantastische wereld van de mijnbouw te le leren kennen.
De decors van de westernfilms in Mini- Hollywood ( vlakbij Almería) waar enkele van de meest beroemde spaghetti westerns werden gedraaid zijn een verplicht bezoek als u daar in de buurt bent.

2.5. Sport en vrije tijd

2.5.1. Golf
De fans van het golfspel beschikken over 180 golfterreinen om van hun favoriete sport te genieten. Informatie kan u verkrijgen bij la Federación Española de Golf, c/Capitán Haya 9, 5º, 28020 Madrid, tel. 91 555 26 81. En in de dienst van toerisme kan u ook een plan verkrijgen met alle golfterreinen.

2.5.2. Zeilen
Langs de Spaanse kusten zijn er meer dan honderd jachthavens en clubs en evenveel sporthavens. De rivier en zeekwaliteit en het gunstige klimaat zijn zonder twijfel zeer aantrekkelijk voor zeilers. Informatie kan u verkrijgen bij la Federación Española de Vela, c/ Luis Salazar, 12, 28002 Madrid, tel. 91 519 50 08

2.5.3. Duiken
De Spaanse kusten, vooral die langs de Middellandse Zee gelegen zijn, zijn zeer geschikt voor het diepzeeduiken. Er zijn prachtige plekken zoals De Cabo de Gata, las Islas Medes aan de Costa Brava en in het algemeen de Balearische en Canarische Eilanden.
Meer informatie kan u verkrijgen bij la Federación Española de Actividades Subacuáticas, c/ Santaló, 15, 3º, 1ª, 0821 Barcelona, tel. 93 200 67 69

2.6. Kortingen

2.6.1. Jongeren
Informatie verkrijg je bij het Instituto de la Joventud : c/ Marqués de Riscal 16 , 28010 Madrid tel 913477804 of in de Ofinica nacional de Turismo e Intercambio de Jóvenes y Estudiantes (TIVE): c/ José Ortega y Gasset 71 , 28006 Madrid 91 347 77 78 of 91 401 95 01
De jongerenkaart EURO<26 kan je verkrijgen bij het instituto de la Juventud en España en gelijkaardige diensten in 27 andere Europese landen, ze wordt uitgereikt aan jongeren van 14 tot 25 jaar en geeft recht op een reeks kortingen op transport, culturele evenementen, verblijf etc. In Spanje zijn er ong 50000 diensten verspreid over het hele land waar je met deze kaart korting krijgt.
Een studentenkaart geeft eveneens recht op verschillende kortingen , de minimumleeftijd hiervoor is 12 jaar.

2.6.2. Derde leeftijd
Personen ouder dan 65 jaar hebben recht op belangrijke kortingen voor het openbaar vervoer, ingangskaarten voor monumenten en voorstellingen. Ze krijgen een korting van 50% in verschillende musea en zelfs gratis toegang in de monumenten van het nationaal patrimonium.
Bij RENFE ( het spoor) hebben personen ouder dan 60j met de tarjeta dorada ( gouden kaart) recht op verschillende kortingen die verschillen naargelang het tijdstip van het jaar en de bestemming.

2.6.3. Toerisme en Mindervaliden
Informatie kan u verkrijgen bij het Real Patronato de Prevención y de Atención a personas con Minusvalías, C/Serrano 140 , 28006 Madrid

3. INFO OVER DE COSTA'S

DUTCH TRANSLATION WILL FOLLOW SOON / NEDERLANDSE VERTALING KOMT GAUW

COSTA BLANCA

Costa Blanca takes up the stretch of Mediterranean coast that corresponds to the province of Alicante , a great example of what is known as Mediterranean landscape.
The traveller can choose any part of this coastline, from the liveliest, most cosmopolitan stretch to areas that still maintain a rural feel. Wherever you decide to go, try to visit the neighbouring regions where you can discover the beautiful Mediterranean landscape. The horizons of the Costa Blanca feature many different types of attractions ranging from the valleys, where the memory of its Moorish past is kept alive in its terraced vegetable gardens, to the palm trees. The climate is also variable. The temperature is generally mild � the annual average being slightly higher than 17ºC � with little rainfall, and in the northern mountains in the area, the rainfall is logically higher than that registered in the lowland surrounding Elche and Orihuela. The combination of almond tree fields, vineyards, orchards and magnificent palm trees creates a type of vegetation that is unique in Europe .
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Alicante, Benidorm, Calpe, Campoamor, Denia, Elche Elx, Jalon, Javea, Xavia, La Vila Joiosa, Villajoyosa, Torrevieja, Guardamar, Santa Pola, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the costa Blanca, you can find it all in SpainFlat!

COSTA BRAVA

Whitewashed fishing villages, crystalline seawater, underwater paradise areas and nature reserves with deep green, untouched landscapes, small coves, hidden between rocky outcrops you find it all at the Costa Brava . Tourist towns like Lloret de Mar, Cadaqués and Roses. The Costa Brava forms a large tract of the Catalonian coast. It is proud of its traditions, birth-place and source of inspiration to Salvador Dalí, and home to impressive monuments and a wealth of history.

With rugged cliffs, pine forests, hidde n coves and dream beaches, this is one of Spain 's most picturesque areas: the Costa Brava , a land of sea, light, north winds and fishermen. History and art in the form of archaeological sites, monasteries, churches, bridges, monumental sites, fiestas and age-old celebrations, which all give a unique character to this area, stretching more than 200 kilometres over the north of Catalonia , in the province of Girona .

Thanks to its excellent climate, this part of the Catalonian coast has been one of the most sought-after destinations for tourists from all over the world for decades, enjoying a wide range of cultural activities all year round. Concerts, festivals and popular celebrations fill its towns and villages with music, colour, and joy. Come and savour a rum cremat as you listen to habaneras (traditional songs that evoke sea journeys of times gone by) on summer nights in Calella de Palafrugell. Travel back to the middle ages in Verges and watch the frightening Dança de la Mort (Dance of death). Discover the spectacular firework competition (one of the worlds most important) In Blanes, or visit the unique Perelada Castle during its prestigious, internationally renowned music festival.

The Costa Brava also has an impressive variety of priceless historical-artistic heritage. This is the area's artistic and cultural inheritance. Take your time to explore the area's villages, enjoying exceptional landscapes all the while, including Romanesque churches and monasteries such as Sant Pere de Rodes, in Port de la Selva, the ancient citadel at Roses, the Greco-Roman ruins at Empúries, Catalonia's most visited archaeological site - the medieval town of Pals or Palamós , the walled town of Tossa de Mar, or, a little further into the interior, loose yourself in the unique old town of Girona, with its winding, age-old cobbled streets. Alternatively, In Figueres you can admire the art of surrealist genius Salvador Dalí, the Costa Brava 's great international ambassador.

This wonderful part of the Catalonian coast inspired great artists such as Picasso, Klein and Marc Chagall, but it was surely Dalí who brought international fame to this corner of the Mediterranean . He was born and died in Figueres and the artist's mark can be seen throughout the village. Here you will find the Dalí Theatre Museum a work in itself, it is a must-see with its "egg-topped" towers and the huge dome beneath which the painter's remains lie at rest. Just a few kilometres away you will find Cadaques, one of the Costa Brava 's most emblematic villages, with its white fishermen's houses, home to the Salvador Dalí House Museum , in Portlligat, the artist's refuge, where he painted the majority of his greatest works. In the interior once again you will find the Castell Gala-Dalí House Museum , in Púbol , with its garden of surrealist elephants and the crypt where Gala, the genius' muse, is buried.

Every year the Costa Brava , with its exceptional leisure and hotel infrastructure, attracts thousands of tourists. Places like Lloret de Mar offer the ideal place to spend a few days of sun and sand. The quality of its waters and coastline, with protected nature reserves, unspoilt coves, wide open beaches and paradise dive sites such as the Medes islands in L'Estartit, or the Formigues Islands in Palafrugell are a must for nature and water-sports lovers.

From Portbou, on the border with France , all the way to Blanes, a universe of culture, tradition, coast, sun, sport and unspoilt nature awaits you - spots that will captivate you from first sight and villages packed with history and art.

Costa Brava , between the Mediterranenan and the Pyrenees , is the popularly accepted name of the littoral of the province of Girona .

Its nature, climate and history create a setting of odd, haunting beauty that is hard to grasp, but that never fails to seduce, with its lush vegetation propped against the blue and green immensity of the sea. Right up to the edge of the sea, hanging on occasions over abrupt cliffs, on others in the actual proximity of the beaches, the vegetation paints the fine golden sand green, blending with the ochre of the earth, inland, and together with the dominant landscape. The 16ºC of average annual temperature, with moderate rainfall, and the 2,500 hours of sunshine that illuminate the historic-artistic vestiges, recalling the existence of a notable past, are only the visible aspects of a reality that has a hidden pulse waiting to be discovered. Its 214 kilometres of coastline stretch between Blanes in the south, surrounded by El Maresme and El Montseny, and Portbou in the north, on the French border. Beaches, coves, cliffs and woods sit among renowned places like S'Agaró, Tossa de Mar, Begur, Cadaques and Portlligat. The modern tourist infrastructure of the area has turned Costa Brava into one of Spain 's most popular tourist destinations.
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Cadaques, Rosas, Empuries, L'Estartit, Pals, Palafrugell, Calella, Playa de Aro, Lloret de Mar, Tossa, de Mar, Blanes, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Costa Brava, you can find it all in SpainFlat!


COSTA CÁLIDA

Costa Cálida is an extensive stretch in the Spanish coastline where the harsh mountain landscape prolongs its stark tranquility to the sea edge.
Its horizon of oleanders, prickly pears and wild dwarf palms, that recalls, on some or other watchtower, the danger of piracy and appears with the same solemn calm as in the times of the adventurous sailors prepared to return with their ships full to the brim. The cry of the seagulls and the buzzing of the cicada are sometimes the only sounds that break the luminous atmosphere. Yet there is even more cause for curiosity. The contrast between the old fishing towns and the vegetable garden cities, whose characters it owes to both the almost mythic fertility of the fields and great monuments, might easily make you believe that the distance between the two is actually greater. Murcia is a small region. A short journey of 100 Km. between the two most distant points will reveal very different areas. The mines, the vegetable gardens and the mountains, along with the coastline, have been its main features throughout a long history full of events that very well could pass for legends. Our only goal is to encourage the curiosity of the traveller, as, in such a short space, it would be impossible to combine each and every feature that adds to the appeal of Murcia . Although it can be difficult not to give in to laziness when lying on a beach, it is well worth the effort.

Holiday villas in Spain , holiday rentals, apartments in La Manga del Mar menor, San Javier, Cartagena , Murcia , accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Costa Calida, you can find it all in SpainFlat!

COSTA DA MUERTE

The rugged cliffs that make up Costa da Morte (the Coast of Death) are found in the northeast of Galicia, stretching from Monte Louro Point in the south (in the township of Muros), to the village of Caión in the north.
Following the road, which goes around some truly spectacular scenery, we come to Monte Louro, which has a beautiful beach at its foot. The next town is Carnota, renowned for having a gorgeous beach, as well as a very rich ecosystem. Cee is the most populated village in the area. In its historic quarter, we will find ancient stone houses lining narrow, winding streets. If we keep following the coast, we come to Corcubión, famous for its port, the westernmost one in the entire Iberian Peninsula . Its historic quarter was declared a Historic-Artistic Site, and it preserves several noble mansions, a sign of the city's former splendour.
The town of Fisterra was established on the site of an ancient fishing village, and still preserves its traditional layout. Towns like Muxía, with its famous chapel of Nosa Señora da Barca; Camariñas, where they still hand-make their wonderful bobbin laces; Laxe, with an important fishing port that takes up a wide inlet, and Malpica, located in the region of Bergantiños, mark the journey to Caión, the fishing village where our journey through Costa da Morte ends.
Holiday villas in Spain , holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Costa Da muerte, you can find it all in SpainFlat!

COSTA DE ALMERIA

The province of Almería is located in the south-east of the Iberian Peninsula on the shores of the Mediterranean sea . Its whole extension, which covers 8,774 square kilometres, has a great geographic diversity.
The passing of time has also caused disparities in the landscape. As a result, in Almería, you can enjoy popular, modern tourist resorts and natural areas where mankind has barely left its mark. The climate is Mediterranean , warm and dry, with low rainfall. The number of hours of sun is very high with over 3,000 hours per year. The temperature remains mild throughout the year. It does not fall below an average of 13ºC in winter, nor does it rise above an average 25º C in summer. Thanks to this mild climate, visitors can enjoy all the possibilities offered by the province at any time of year. Almería has been visited by many people throughout its history, perhaps because of its beautiful landscape or perhaps because of its geographical location. The important archaeological remains found in the province have helped researchers discover and analyse the existence of old cultures. On the coast of Almería , you can enjoy varied folklore and plenty of fiestas, inherited from ancestors, as well as popular handicrafts designed with painstaking care (pottery, ceramics, esparto, rugs and marble). Gastronomic specialities such as paprika, gurullos (stews), porridge and seafood soup are also a legacy from the region's rich past.
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartmentsin Mojacar, Garrucha, Cabo de Gata, Roquetas de Mar, Almeria, Las Marinas, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or in Almeria you can find it all in SpainFlat!

COSTA DE CANTABRIA

The journey along the Coast of Cantabria begins on the west coast, fundamentally represented by Santillana del Mar, one of the best preserved historic-artistic sites in Spain and an 11th century medieval hamlet in which medieval, renaissance and baroque buildings mix together. Very close to Santillana are the Altamira Caves , discovered in 1879 and declared World Mankind by UNESCO. They contain coloured wall carvings of bison made by Palaeolithic man. Heading towards Comillas, Cóbreces offers visitors its pretty Cistercian abbey. Once in Comillas, the combination of traditional local architecture stands out, with notable buildings such as the Universidad Pontificia de Comillas. Next on the itinerary is San Vicente de la Barquera, a fishing town par excellence with several pretty beaches.
The eastern coast of Cantabria spreads between the bay of Santander and the town of Castro Urdiales . This stretch of coastline is a succession of cliffs and wonderful beaches. Particularly noteworthy are Pedreña, Isla and Noja, tourist centres par excellence, and Santoña and Laredo . Finally, Castro Urdiales, an ancient Roman port, has many monuments of different styles and from various periods, of great decorative wealth.
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in San Vicente de la Barquera, Comillas, Santander, Lloredo, Laredo, Ubiarco, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or in Cantabria you can find it all in SpainFlat!

COSTA DE LA LUZ

The infinite beaches of Costa de la Luz, lined by pine groves, form an arch from Ayamonte to Tarifa, from the mouth of the Guadiana River to the Strait of Gibraltar .
Costa de la Luz comprises sun and sand; the rivers flow in channels before reaching the sea; water and earth combine in the swamps, estuaries and salt mines. Its name comes from a bright, vivid light that highlights the comeliness of its streets, the whitewash of its walls, the golden hue of the dunes and the reflection of the silver sea, the only greyish tint in this land of colour. Inland you will find varied landscapes of wild sierras, fertile countryside, pastures of fighting bulls, world-renowned vineyards and hidden villages where time passes slowly by. Spring brings with it an explosion of flowers, fiestas and processions; winter, mild and sunny, attracts millions of birds to the area.
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Cadiz, Puerto de Santa Maria, Jerez de la Frontera, Tarifa, Algeciras, San Roque, Costa Ballena, Conil, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Costa de la Luz, you can find it all in SpainFlat!

COSTA DE VALENCIA

The Valencian Coast stretches along a province with two clearly distinct landscapes: the coast and the mountains.
On the coast lay the prosperous districts that enjoy the fabulous fertile plains, with irrigated crops that form an evergreen mosaic all year round. On the other hand, behind an area of gently sloping foothills in which dry and light-irrigation farming are characteristic, lies the wild, almost unknown inland; the mountainous arch of the Valencia mountain range, cut here and there by its impressive river canyons, stands in a setting dotted with vast pine forests where caves and prehistoric shelters with many cave paintings lie hidden. The low, sandy coastline of shallow waters has only one outstanding geographical feature: Cape Cullera . This is the point where the mountains reach the sea. A barrier of dunes flanks the beaches, as well as some marshy areas and freshwater pools, such as the swamps of Puig and Jaraco (Xeraco), and above all, the lagoon of Valencia . This coastline is reached by four rivers that begin their journey in the mountains: Palancia, Turia, Júcar (Xúquer) and Serpis. These meander down to the coastline where they enter the sea, brimming with marine traffic in and around the ports of Sagunto , Valencia and Gandía. There we find modern sailing facilities for sports vessels and lively tourist centres, from where travellers will have the chance to discover the beauty of the highlands, the mountain spas, camping areas, Iberian and Roman towns, emblazoned houses, castles and towers.
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Valencia, Cullera, Gandia, Oliva, Xativa, Jativa, Villamarchante, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or in Valencia you can find it all in SpainFlat!

COSTA DEL AZAHAR

Situated on the Spanish Mediterranean coast is Castellón, the northernmost province in the Autonomous Community of Valencia. Castellón, whose littoral is known as Costa del Azahar, is a land of great contrasts, contrasts that formed as a result of the geographical layout. Although the capital is called Castelló de la Plana, (Castelló of the plains), in fact the province has more mountainous areas than flat ones. Thus, opposite the coastal strip that displays an infinite green carpet that is dotted by orange orchards, the interior is wild. Regions rich in history and monuments, and endowed with extraordinary spots that fortunately remain untouched by man. They have the same aspect today that they did centuries ago, when they were visited by medieval men and women.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Peñiscola, Torreblanca, Oropesa, Benicassim, Castellon, , accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the costa del Azahar, you can find it all in SpainFlat!

COSTA DEL GARRAF

In the mouth of the Llobregat in Barcelona , Costa del Garraf is a low, abrupt, sandy coast. The coastline along the Garraf massif is dotted with small coves and from here down to the southern part of Sitges it becomes sandy once again.
The climate is temperate and is characterised by mild winters. The average temperature of the water is 16.3 ºC and reaches a maximum of 26.7 ºC. The most interesting places from the cultural point of view are the museums of Sitges and Vilanova i la Geltrú, the numerous sights, and tourist centres, such as Sant Pere de Ribes and the marinas in La Ginesta and Aiguadolç. The main blue-flagged beaches in Garraf are found in Castelldefels - Sitges: La Ribera, Sant Sebastian, Garraf, Aiguadolc, La Barra, in Vilanova i la Geltru: Ribes Roges and in Cubelles: Playa Larga, Riera Xica.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Garraf, Sitges, Vilanova, Castelldefells , accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Costa del Garraf, you can find it all in SpainFlat!

COSTA DEL MARESME

To the north of the province of Barcelona is la Costa de Maresme (the Coast of the swamp). This coast is almost entirely lined with long beaches, washed by crystal waters and marked by cliffs. It enjoys a mild, temperate climate.
Places of cultural interest include archaeological sites in Burriac and Mataró, the Baroque architecture in Arenys de Mar and Modernism in Canet and Argentona. Other tourist centres include Malgrat, Arenys de Mar, Sant Andreu de LLavaneras and Alella. Calella de la Costa y El Masnou are blue flag beaches. Other tourist beaches: Pineda, Sant Pol de Mar, Caldes de Estrac, Vilassar de Mar and Premiá de Mar.
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Barcelona, Badalona, Pineda, Calella, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Costa del Maresme, you can find it all in SpainFlat!

COSTA DEL SOL

Costa del Sol takes up about 300 kilometres of the Mediterranean littoral that corresponds to the province of Malaga .
Protected from the northern winds by a mountain chain that in some parts comes down to meet the sea, this sheltered coast is shaped by a succession of extensive beaches, coves almost hidden between cliffs, marinas and anchorage for fishing. The mild climate, infrequency of rainfall and the sea breeze make for semitropical vegetation in which palm and cypress trees, bougainvillaea, oleander and hibiscus are common. The proximity of such different landscapes -the mountain, the valleys blanketed in vegetable gardens and the sea- is, without a doubt, one of the greatest attractions of this coastline which combine all the appeal of the Mediterranean landscape and culture. Residential areas, marinas, golf clubs, entertainment centres, nightclubs and many more tourist attractions have been built around and now coexist within the peaceful ambience of country villages, which have astonishingly conserved their traditional town centres. Summer beach holidays and all the appeal that this can offer along this stretch of the Mediterranean is not, however, the only attractions offered by the Costa del Sol : you will have the chance to uncover the most genuine, authentic features of the Andalusian culture very close by. In addition to the folkloric displays in the tourist centres, you can also experience the lively and popular celebrations. The fiestas, Easter parades, song contests and the bull runs without a doubt claim first place on the list of recommendations for travellers who want to see beyond what first meets the eye. Tasting country wines in the intimate cellars of yore and having some traditional fried fish (cooked to perfection by the local folk) are some of the temptations that will seduce all visitors, specially those that prefer the wonders of local gastronomy over the ever-present international fare.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Torremolinos, Malaga, Marbella, Estepona, Fuengirola, Nerja, Mijas, Benalmadena, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the costa del Sol, you can find it all in SpainFlat!

COSTA DORADA

In the south of Catalonia , Costa Dorada, dotted with seaside villages, is an area of long fishing tradition.
The long beaches are filled with dunes of fine sand. The wide selection of apartments in the area characterises the Costa Dorada as the most popular family holiday destination. Suitable for children and the elderly, it offers an ideal tranquile, restful holiday. The 20 municipalities that make up Costa Dorada stretch along a seacoast of 216 kilometres, with 786 hectares of extensive, clean, sandy beaches washed by crystal, shallow waters. Lying between the sea and the mountain range are wide open areas, home to tranquil villages and fields of crops ranging from vineyards and olive groves to carob, hazelnut, almond trees and vegetable-garden crops. In total the area has over 500,000 hotel beds, many campsites and apartments, and it receives an average of 3,500,000 visitors per year. Inland, places and towns of interest (such as Reus, Valls, Montblanc, Tortosa) and great medieval monasteries are easily accessible: Poblet, Santes Creus and Scala Dei, as well as picturesque spots that are famous for their beautiful scenery (Prades, Siurana), abrupt sierras with big game reserves (Tivissa, Cardó and Ports de Tortosa), and the unique, extensive Ebro Delta with its labyrinth of irrigation channels and pools.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Torredembarra, Roda de Bara, Salou, Tarragona, La Pineda, Miami Playa, Cambrils, Almadrava, Comarruga, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Costa Dorada, you can find it all in SpainFlat!

COSTA TROPICAL

We begin our journey on the west coast of Granada known as Costa Tropical. From here to the city of Málaga , we will enjoy the varied landscapes of this rugged coast.
On the first stretch of coastline, at the foot of the mountain range La Contraviesa, which touches upon the province of Granada , the road runs parallel to the shore, bordering the beaches and the foothills that make for a gently winding road. La Rábita is an ideal departure point: an old fishing village, well protected by its small fortress and surrounded by farmland. A short distance on, once past the stretch of rocky coastline, we arrive at La Mamola, another fishing village endowed with an extensive beach. In Castell de Ferro (21 kilometres from La Rábita) you will find a small village set at the foot of a hill: a watchtower reminds us of the threat of piracy, as in many other parts of the coast. From this moment, travellers are entering the most touristy part of the Costa Tropical. The beaches of Poniente, Puerto and Azucenas shape the coast of Motril and are host to a well-known tourist centre. Salobreña is just seven kilometres away. The village, with its narrow, white streets, set at the foot of a hill topped by an Arab castle, is a must. The view from the old fortress stretches over the fertile plain of Guadalfeo, blanketed with sugarcane plantations, as far as Sierra Nevada . Also of great interest is Almuñécar (17 kilometres away), another village crowned by a Muslim castle.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Granada, Almuñecar, Motril, Herradura, Sierra Nevada, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Costa tropical, you can find it all in SpainFlat!

COSTA VASCA

The Cantabrian Sea and the Pyrenees create the backdrop of a landscape composed of all shades of green, rugged coasts with short estuaries, and mountains covered with beech and oak.
For centuries its inhabitants have been sailors, farm labourers and shepherds and have spoken a language totally unlike any other and whose origins should be sought more in legend than in history. It is said that it all began with «Sugaar», one of the Basque mythological characters who had a love affair with a beautiful princess who lived in Mundaka. From their union Juan Zuria, was born, the first lord of Bizkaia (Biscay). The Basques, however, believe that they are descendants of the land: the euskaldunak. A nation who retained its traditions, who did not manage to dominate the invaders and who formed an «ethnic isle». In the 14th century Basque fishermen had already reached Iceland and Greenland where they settled on the coast of Newfoundland and Canada . Juan Sebastián Elcano, the first man to travel around the world, was from Getaria and Legazpi, conqueror of the Philippines , from Zumárraga. Beside the fishing villages lie the farming lands. The country house continues to be the core of the Basque country life. Agriculture, clearly smallholder, is based on intensive farming, which means the land is fully exploited. The other traditional trade in the Basque Land is shepherding. The shepherds generally owned their own flocks. When this was not the case, they emigrated. The United States and Canada became the new home of many of these shepherds. The main industry for which the Basque Country is known today began developing at the beginning of the 20th century, along with trade.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in San Sebastian Donostia, Zarautz, Zumaia, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Basque Coast, you can find it all in SpainFlat!

COSTA VERDE

Washed by the waters of the Cantabrian Sea , this shore Spain offers some of the most breathtaking views in Spain , with quiet beaches that are surrounded by beautiful settings.
The journey along the Costa Verde begins in the west of Asturias , with picturesque towns of unique charm such as Castropol, with its beautiful urban quarter and wonderful views over the Eo estuary, Tapia de Casariego, Viavelez, Navia and Puerto de Vega. The next destination is Luarca, a traditional fishing port with a lighthouse and beautiful cemetery overlooking the cliffs. Another fishing town is Cudillero, with its colourful hamlet sat on the side of a mountain. The industrial town of Avilés provides travellers with a pedestrian urban centre looked down on by the old church of Sabugo (13th century) and, on the other side of the cape of Peñas , the fishing centres of Luanco and Candás. Slightly inland is the city of Gijón , with its ancient quarter made up of the Santa Catalina hill and the neighbourhood known as Cimadevilla. The eastern coast of Asturias is an invitation to visit its long beaches through historic localities such as Ribadesella and Llanes and fishing villages such as Lastres or Tazones. All of this accompanied by examples of American emigrant architecture as can be seen in Colombres.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Gijon, Oviedo, Salinas, Llanes, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Costa Verde, you can find it all in SpainFlat!

BALEARES GENERAL

The Mediterranean islands
The islands form an autonomous province in themselves. They can be found just off the east coast of Valencia . The closest island lies 85 km from the mainland, whilst the furthest lies 333 km away.
This group of islands known as the Balearic Islands has a smooth coast line which is dominated by various bays, coves and capes. Nevertheless, there are a few rugged landscapes and cliffs. Majorca has the largest mountains of the islands, some summits reaching 1,445 metres (Puig Major) and 1,340 metres (Puig de Masanella). There are no large rivers on the islands due to the moderate rainfall, the permeable soil and the actual size of the islands themselves. Its waterways are dominated by watercourses and torrents. The subsoil, however, houses important aquifers that have given rise to major caves of extraordinary beauty that include the Drach and the Arta caves in Majorca , and Xoroi cave in Minorca .
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on the Balearic Islands you can find it all in SpainFlat!

BALEARES MENORCA

Minorca has a steep coast that offers the visitor a number of small, beautiful coves, as well as long sandy beaches. There is also a portion of the Minorcan coast that was declared a Nature Reserve, due to its environmental importance.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Mahon, Ciutadella or Fornells, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on Minorca you can find it all in SpainFlat!

BALEARES MALLORCA

The coast of Majorca is marked by areas with sand or rocks that contrast with spectacular cliffs. The island offers beautiful coves with crystal clear water, as well as long sandy beaches, which together form a very diverse landscape.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Alcudia, Palma de Mallorca, Cala Ratjada, Cala Millor, Cala Blava Brava, Pollensa, Valldemossa, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on Majorca, you can find it all in SpainFlat!

BALEARES IBIZA

Coves and long beaches, many of which are surrounded by luxurious pine groves, mark the coast of Ibiza . We also find numerous isles that have their own endemic flora and fauna, making up a very interesting ecosystem that is presently under protection. As part of the coast of Ibiza , we must mention the remarkable Ses Salines

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Eivissa, San Antonio, San José, San Miguel, Santa Eulalia, Sa Caleta, Playa d'en Bossa, las Salinas, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at Ibiza, you can find it all in SpainFlat!

BALEARES FORMENTERA

The coast of Formentera is marked by great cliffs that tower above long beaches of fine sand, where the visitor can relax in a very well-preserved natural setting.

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at Formentera you can find it all in SpainFlat!

CANARIAS GENERAL

Volcanic landscapes: The Canary Islands lie near the northern coast of Africa surrounded by the Atlantic Ocean . The islands autonomous region is made up of seven large islands: Tenerife , Fuerteventura , Gran Canaria, Lanzarote, La Palma , la Gomera and el Hierro, and other smaller ones, such as Graciosa, Alegranza and Lobos.

The coasts are blessed with vast sandy beaches full of outstanding reefs, capes and bays. Nevertheless in some areas along the western and northern coasts of Gran Canaria, there are many cliffs and steep rock faces. The Canary Islands is characterised by its volcanic scenery. This can be divided into three different regions: the central islands, the eastern islands and the western islands. The volcanic activity of the past has created a most peculiar landscape on the islands, with craters, volcanic cones, volcanic rocks, tubes etc. The island's most emblematic natural landscape has to be mount Teide which, standing at 3,718 metres high, is the tallest mountain in Spain . In order of importance are Blanca Mountain (2,743 metres) and Viejo peak (3,100 metres). The island's geography and low rainfall ensure that there are no major rivers of note.
Holiday villas in Spain , holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on the Canary Islands , you can find it all in SpainFlat!

CANARIAS LANZAROTE

This volcanic island has a rocky coast, lined with vast beautiful beaches of golden sand. The sharp contrast between the dark tones of the lava and the luminosity of the beaches' golden sand is spectacular

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Playa Blanca, Playa Honda, Costa Teguise, Puerto del Carmen, Arrecife, Yaiza,, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on Lanzarote you can find it all in SpainFlat!

CANARIAS FUERTEVENTURA

Fuerteventura has a vast coastline, marked by long beaches of white, fine sand. The water is shallow and crystal clear, ideal for the practice of water sports. The extensive coast offers numerous spots where to enjoy calm, sandy beaches.
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on Fuerteventura you can find it all in SpainFlat!

CANARIAS GRAN CANARIA

Along with the stunning cliffs that characterise its steep coast, in Grand Canary we also find numerous long beaches of fine sand, where we can practice water sports and take up different nautical activities. ´

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Las Palmas, Maspalomas, playa del Ingles, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on Gran Canaria, you can find it all in SpainFlat!

CANARIAS TENERIFE

Tenerife's coast is characterised by the contrast between the extensive beaches of fine sand that are located in the southern part of the island, which are perfect for taking it easy and having a great time by the sea, and the small coves of the north, which are flanked by cliffs, forming a breathtaking scenery .

Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments in Santa Cruz de Tenerife, Puerto de la Cruz, playa de las Americas, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on Tenerife you can find it all in SpainFlat!

CANARIAS LA PALMA

Luxurious forests and steep coasts hide the presence of beautiful beaches of black sand, where the visitor may relax while enjoying the exuberance of nature in an island known as Isla Bonita (the pretty island).
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or La Palma you can find it all in SpainFlat!

CANARIAS EL HIERRO

The coastline of El Hierro is quite rugged. However, we find small coves and natural pools of crystal clear water, perfect for bathing, snorkelling, and scuba diving.
Holiday villas in Spain, holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on El Hierro you can find it all in SpainFlat!

CANARIAS LA GOMERA

This steep coast is lined by cliffs and valleys, which are covered with palm trees. Small beaches are also part of the landscape, and constitute the main attraction in the area for tourists. Nature lovers may explore the island by following the numerous trails and tracks that cross it.

Holiday villas in Spain , holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or on La Gomera, you can find it all in SpainFlat!

RIAS ALTAS

The coast of Rías Altas are lined with wild cliffs and dotted with sandy areas, caves and beaches. Seaside towns alternate with medieval ones.
The Rías Altas, although the water is much colder than in the Rias Baixas, they possess beautiful beaches. Cedeira, an important fishing port and holiday area, is reached by a road hidden in the mountains. Only 12 kilometres away (seven if you take the old «pilgrim way»), is San Andrés de Teixido, a place to which all Galicians had to pilgrimage at least once in their lives to save their souls from sorrow (according to an old saying « after death goes he to Saint Andrew, who did not go in life»). It was the most important pilgrimage in Galicia until the pilgrimage in Santiago . Mounds of stones brought by the pilgrims can still be seen today on both sides of the way. These stones will 'speak' on the Final Judgement Day to say who fulfilled the promise of going to Saint Andrew. The plant namoradoira , said to cure love-related problems, grows around this area. Here in the Sierra da Capelada, you will find O Cabo do Mundo (the End of the World), the highest cliff in Atlantic Europe. Next on the journey we come across the nature areas of Ortigueira Beach and Cape Estaca de Bares, where the Atlantic Ocean meets the Cantabrian Sea .

Holiday villas in Spain , holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the Rias Altas, you can find it all in SpainFlat!

RIAS BAIXAS

On the coast of Pontevedra we find the beautiful beaches of Rías Baixas, surrounded by a rugged relief. It is said that this is the mark left by the hand of God when he washed his fingers after creating the world.

Toward the capital, Pontevedra, which borders the peninsula of Morrazo , there are hidden places such as the inlets of San Simón, Aldán and Bueu, the Crucero de Hio (the most beautiful in all Galicia ) and, closing the estuary, the Islas de Ons and Onza with an interesting fauna amongst which the cormorants stand out. Combarro is just a stone's throw away from Pontevedra. It is one of the best preserved raised granaries in all Galicia , and also Galician crosses. Nearby, in Poio Monastery, rests Santa Trahamunda, of whom it is said cures all kinds of deafness; and, further up, that of Armenteira, where legend has it that a monk spent 300 years enchanted by a bird's song. If you continue along the coast, you will see the nature areas of A Lanzada and O Grove, famous for its beaches and healing waters. Next we have Vilagarcía, now connected to Arousa Island by a bridge.

The Atlantic Ocean makes inroads into the land amidst legendary forests to form the �Rías Baixas� (literally: low, tidal inlets). The area's exceptional beaches, rugged scenery and the wealth of flavours present in its unique cuisine are just a few of the treasures waiting for you in this part of Galicia .

The Rías Baixas are lands of lighthouses and ancient stone crosses, of waterwheels by cascading streams and crystalline pools. There are also many shrines and Romanesque churches, prehistoric dolmens and stones covered in moss and creepers, witnesses of foregone civilizations � of Romans and Celts.

Inland there are forests, deep green in colour, where the fog and mist hang between the trees creating an enchanting, mysterious atmosphere. These luxuriant mountains are, according to tradition and legend, home to witches and the �Santa Compaña� (a mythical procession of the dead) � this kind of folklore is ever-present in Galician popular culture.
Not far away, the tidal inlets open out, natural wonders where the sea makes its way inland giving rise to spectacular landscapes, exceptional beaches and areas of incalculable ecological value. Come and discover the unspoiled coastline, the dunes and the islets dotted over deep-blue seawater of internationally recognized quality.

The smell of salt water impregnates the streets and harbours of the numerous fishing villages to be found in the Rías Baixas. To enjoy this privileged location's ecological wealth to the full, we recommend a visit to the majestic Cíes Islands , jewel of the Atlantic Islands national Park. This archipelago is a unique natural paradise, whose rocks and waters are home to a host of rich flora and fauna. Take a stroll on one of its trails and you will discover sandy beaches, caves and cliffs. The islands also have a camp site. With capacity for up to 800 people, this is the only place where it is permitted to spend the night. From the Cíes Islands you also have a view over the entire entrance to the Vigo estuary and can enjoy its stunning sunsets.

Rías Baixas means beaches, landscapes and nature, but we should not forget its rich gastronomy. There is a huge selection available, with the obligatory seafood, fish and meat, and, of course, a good Albariño wine on the table. Any time of year is perfect to sample the region's internationally renowned soups and dishes, not forgetting its desserts, aguardiente (eau de vie) and queimada (a hot punch, typical of Galicia ). In the summer months, there are numerous local fairs and gastronomic festivals. Perhaps the most outstanding isthe Albariño festival, held in Cambados, designated �of national tourist interest.�

Welcome to this privileged area of Galicia , with fishing communities that will offer you a warm welcome and natural wonders that will captivate you from the moment you arrive.

Holiday villas in Spain , holiday rentals, apartments, accommodation, country houses, flats, rural tourism, bed and breakfast, car rental or rent a car in Spain or at the rias Baixas, you can find it all in SpainFlat!


© Spainflat 2006 España

Wettelijke Noot | Privacypolitiek | Sitemap | Links

Appartementen in Barcelona | Flats in Mallorca | Vakantiehuisjes in Lanzarote |
Appartementen aan de Costa Brava | Fincas aan de Costa Blanca | Villa's aan de Costa del Sol |
Appartementen in Ibiza | Vakantiewoningen in Valencia | Appartementen in Alicante |
Accommodatie in Bilbao | Ferienwohnungen in andere Städte oder Regionen